Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Műszaki vizsga ára 2017

Szerző: Szeles Judit
2017. 03. 16. 00:50:40
Műszaki vizsga ára 2017

műszaki vizsga ára 2017-ben az internetes híresztelésekkel ellentétben NEM emelkedett! Több cég tévesen elkezdte azt az információt kommunikálni, hogy a személyautó műszaki vizsga ára 2017-ben minimum 22.000 Ft. Ez nem igaz! Ne dőlj be nekik, inkább olvass tovább a részletekért...

Mennyi a műszaki vizsga ára 2017-ben?

MűszakiVizsga2017_nemtörténtáremelés

A műszaki vizsga hatósági ára nem emelkedett, továbbra is 16.290 Ft az előre meghatározott díj. Ha azt tapasztalod, hogy egy műszaki vizsga állomás hatósági áremelkedésként álcázza a saját vizsga árának emelkedését - kérlek ne dőlj be neki! Nem történt jogszabály módosítás, nem drágult központilag a műszaki vizsga ára 2017-ben!

 

 

 

 

 

Hogyan történik a műszaki vizsga 2017-ben?

A műszaki vizsga időpont egyeztetéssel kezdődik napjainkban is. A helyszínen megtörténik egy előzetes átvizsgálás, ami garantálja műszaki vizsgád sikerességét. A sikeres átvizsgálás után közvetlenül megtörténik a tényleges műszaki vizsga a műszaki vizsgasoron.

Körülbelül 1-1,5 óra után távozhatsz is a vizsgasorról a frissen műszaki vizsgázott autóddal, melynek műszaki érvényessége 2 évig érvényes. 2017-ben is érvényes az a jogszabály, hogy akár 30 nappal is előrébb hozhatod a vizsgád időpontját, mégsem veszítesz annak érvényességi idejéből, hiszen akkor már nem a vizsga napjától, hanem a forgalmiban szereplő műszaki vizsga lejáratának napjától fogják számolni a + 2 év érvényességi időt.

 

Mi a teendő, ha lejárt a műszaki vizsga, és későn vettük azt észre?

Először is örülhetünk, hogy mi vettük észre, hogy lejárt a műszaki vizsga és nem egy igazoltató rendőr, másodsorban pedig kérjünk minél előbb időpontot műszaki vizsgára! Ezt követően pedig be kell menni az okmányirodába, és kérni egy útvonalengedélyt. Szükséges hozzá az eredeti forgalmi és a kötelező gépjármű biztosítást igazoló dokumentum (pl: csekkszelvény). Az útvonalengedély díja 2017-ben 3.500 Ft.

 

Várhatóak változások a műszaki vizsgáztatásban 2017-ben?

A műszaki vizsgáztatásban nem várhatóak változások, viszont az eredetiség vizsgálatot hamarosan megreformálják.

műszaki vizsga 2017A külföldről behozott autók számára IS kötelezővé tenné a kormány az eredetiségvizsgálatot.
műszaki vizsga 2017Emellett részletesebb, és átfogóbb lenne a jövőben az eredetiségvizsgálat. Továbbá a javaslat kötelezővé tenné a kilométeróra-állás és az alvázszám lefotózását, valamint képek készítését a járműről.

Néhány hét múlva tárgyalja a kormány a javaslatokat. Ne maradj le a törvénymódosításról. Kérd a lap alján az értesítést!

 

Összegezve...

műszaki vizsga 2017A műszaki vizsga ára 2017-ben nem emelkedett.
műszaki vizsga 2017Ne dőlj be azoknak a cégeknek akik, azt kommunikálják, hogy a műszaki vizsga ára 2017-ben 16.290 Ft-ról 22.000 Ft-ra nőtt, mert ez nem igaz!
műszaki vizsga 2017A hatóságilag előírt minimum műszaki vizsga ár továbbra is 16.290 Ft, nem pedig 22.000 Ft

 

További kérdésed lenne? Tedd fel bátran itt a cikk alatt, és válaszolok rá!

Tartalomhoz tartozó címkék: Műszaki Vizsga Blogbejegyzés
blog comments powered by Disqus