Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gépjármű Adók és Illetékek Blog

A gépjármű adók és illetékek, és az ezzel kapcsolatos jogszabályok folyamatosan változnak...

Így írom én is napról napra az AutósHírügynökség Gépjármű Adók és Illetékek blogját, és igyekszem elsőkörben tájékoztatni olvasóimat, követőimet  a gépjármű adókkal, illetékekkel kapcsolatos változásokról.

Gépjármű adókkal, illetékekkel kapcsolatos cikkeimet itt találod:

2017. 03. 26. 18:21:39 Szerző: Szeles Judit
Vagyonszerzési illeték...minden, amit tudni érdemes róla

Mikor kell vagyonszerzési illetéket fizetni, jármű vásárláskor? Mennyibe kerül a vagyonszerzési illeték, és hogyan kell kiszámolni? Olyan sokan kerestetek fel a vagyonszerzési illeték fizetés kapcsán, hogy úgy döntöttem megér ez a téma egy önálló bejegyzést. Érdekel, hogy milyen költsége van a vagyonszerzési illetéknek, és milyen esetekben kell fizetni? Akkor olvass tovább a részletekért...

2017. 03. 11. 00:42:43 Szerző: Szeles Judit
Gépjármű adó, súlyadó, teljesítmény adó

Miután autó tulajdonosokká válunk többféle adófizetési kötelezettségeink keletkeznek. Napi kérdéseink egyike, - az ügyfélszolgálatra érkezettek közül -, hogy milyen adókra kell számítani autótulajdonosként és mennyibe kerülnek ezek. Tegyük most tisztába, hogy mikor kell vagyonszerzési illetéket fizetni. Mi a különbség a gépjármű adó, a teljesítmény adó és a súlyadó között!

2017. 03. 10. 22:55:36 Szerző: Szeles Judit
Mennyibe kerül a regisztrációs adó?

Sokan kérdeztétek, hogy mennyibe kerül a regisztráció adó, mennyi a honosítás végösszege konkrét autó, autótípus esetében, ezért úgy döntöttem létrehozok egy külön bejegyzést, ahol mindent megtudhattok a regisztrációs adó, a honosítás költségei kapcsán.