Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Koronavírus és a műszaki vizsga

Szerző: Szeles Judit
2020. 03. 16. 12:43:50
Koronavírus és a műszaki vizsga

Mi a teendő, ha lejár az autód műszaki vizsga érvényessége a koronavírus okozta vészhelyzet alatt? Folyik még a műszaki vizsgáztatás? Halasztható a műszaki vizsga? Mi a helyzet a biztosítással? Utánajártam. Olvass tovább a válaszokért...

 

 

 

 

Koronavírus és a műszaki vizsga

 

Mi a teendő, ha a koronavírus-veszélyhelyzet alatt jár le a műszaki vizsgád?

Műszaki vizsga állomásaink zavartalanul működnek tovább és maradéktalanul eleget tesznek a napokban érvénybe lépett rendkívüli egészségügyi rendeleteknek. Vizsga állomásaink teljes odafigyeléssel kezelik az óvintézkedéseket, kérjük ezt tőled, is, ha most esedékes a műszaki vizsgád! 

Kérjük fokozottan tartsd be az alábbi óvintézkedéseket mindenki érdekében:

Koronavírus_műszaki_vizsgaEgyedül hozd el az autót műszaki vizsgára, ezzel is minimalizálva a testi kontaktust!

Koronavírus_műszaki_vizsgaCsak akkor gyere el vizsgázni, ha 100%-ig egészséges vagy. Kérünk, ha náthás, lázas állapotban vagy, mond le az időpontot!

Koronavírus_műszaki_vizsgaKerüld a kézfogást, és tartsd az 1 méter távolságot!

Koronavírus_műszaki_vizsgaKérjük ne gyere be a műhelybe a műszaki vizsga alatt, ezzel is kerülve a testi kontaktust!

Koronavírus_műszaki_vizsgaKérjük fokozottan ügyelj a higiéniai óvintézkedésekre! Műszaki vizsga állomásaink kesztyűben dolgoznak és kézfertőtlenítőt is biztosítanak.
 

Köszönjük, hogy betartod ezeket az egyszerű óvintézkedéseket ezzel segítve  saját magad és a mi egészségünk megőrzését.

Vigyázzunk magunkra - vigyázzunk egymásra!

 

Halaszható-e a koronavírus veszélyhelyzet miatt a műszaki vizsga?

2020.03.18.-án több portálon is megjelent a hír, miszerint a műszaki vizsga is beletartozik azon hivatalos okmányok listájába, ami - amennyiben a koronavírus veszélyhelyzet alatt jár le - a veszélyhelyzet letelte után 15 napig hosszabítható. Szerettem volna erről egy hivatalos megerősítést kérni, így kérdésemre a mai napon 2020.03.19.-én az alábbi választ kaptam a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-től:


„Az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai, a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.”

 

Mit jelent ez a gyakorlatban? 

Amennyiben a magyarországi koronavírus veszélyhelyzet bejelentése(2020.03.12.) után jár le a műszaki vizsga érvényességed, azt elhalaszthatod a veszélyhelyzet letelte utáni 15 napig. Nem kötelező a koronavírus veszélyhelyzet alatt műszaki vizsgáztatnod. NEM vonatkozik azonban ez a rendelet azokra, akiknek a műszaki vizsga érvényessége 2020.03.12. előtt járt le.

Mi a helyzet a biztosítással?

Megkeresésemre a biztosító társaságok azt felelték, hogyha valakinek a koronavírus veszélyhelyzet alatt jár le a műszaki vizsgája, és balesetet szenved, azt minden esetben egyedi elbírással kezelik.

 

A műszaki vizsgáztatás nem áll le

Gondoljunk csak arra, hogyha a koronavírus veszélyhelyzet hónapokig eltart, akkor ez hatalmas feltorlódást fog okozni, ami nem eszközölhető mindössze 15 nap alatt! Fontos, hogy ezt figyelembe véve dönts arról, hogy mikor szeretnél műszaki vizsgáztatni!

Műszaki vizsga állomásaink zavartalanul működnek tovább és maradéktalanul eleget tesznek az egészségügyi rendeleteknek. Ha szeretnél műszaki vizsgáztatni, keress minket bátran! Segítünk!
Műszaki vizsga állomásainkat itt találod:

Műszaki vizsga

Tartalomhoz tartozó címkék: Blogbejegyzés
blog comments powered by Disqus