Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tudtad, hogy a műszaki vizsga 30 nappal előbbre hozható?

Szerző: Szeles Judit
2017. 04. 18. 00:00:00
Tudtad, hogy a műszaki vizsga 30 nappal előbbre hozható?
Sokan nem tudják, de egy 2012.07.01.-től elfogadott jogszabály szerint lehetőséged van akár 30 nappal előre hozni a műszaki vizsga időpontját, mégsem veszítesz annak érvényességi idejéből. Hogy miért hozható a műszaki vizsga 30 nappal előbbre? Olvass tovább a részletekért...

A műszaki vizsga 30 nappal előbbre hozható.

2012-ben úgy változott a jogszabály, hogyha a  műszaki vizsga a lejárta előtti 30 napon belül történik, már nem a vizsga napjától, hanem a lejárattól számoljuk az érvényességi időt.

Például: Ha Neked Május 10.-én jár le a műszaki vizsga érvényességed, és Április 10.-én vagy azt követően vizsgázol, már nem a vizsga napjától, hanem a lejárat (Május 10.) napjától fogjuk számolni a 2 év érvényességet.

 

Két ok miatt, is kedvező Neked, hogy a műszaki vizsga 30 nappal előbbre hozható.:

  1. Hiszen lehet, hogy a vizsga napján még érvényes az akciós ár, azonban a lejáratkor már drágább lenne a műszaki vizsga.
  2. A másik igen kedvező tényező, hogy nem szükséges kitolni a vizsga időpontját lejáratig, ha esetlegesen bármi más teendőd lenne akkor, nem veszítesz az érvényességből napokat, heteket.

 

KöHÉM rendelet: 11. § (3a) „Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély időbeli hatályának (műszaki érvényességi idejének) lejárta előtt legfeljebb 30 napon belül végzik, a forgalmi engedély hatályának megállapításánál a (3) bekezdésben meghatározott időtartamot nem az időszakos vizsgálat napjától, hanem a forgalmi engedély időbeli hatályának lejárta napjától kell számítani.”

 

További kérdésed lenne? Tedd fel bátran itt a cikk alatt, és válaszolok rá!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blogbejegyzés Műszaki Vizsga
blog comments powered by Disqus