Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Műszaki vizsga vagy KPM vizsga? Te tudod, hogy mi a különbség?

Szerző: Szeles Judit
2016. 05. 09. 00:00:00
Műszaki vizsga vagy KPM vizsga? Te tudod, hogy mi a különbség?

Egyre többször tapasztaljuk azt, hogy a köznyelvben sokan tévesen a műszaki vizsgát KPM vizsgának nevezik. A kettő korántsem ugyanaz! Mi a különbség a műszaki vizsga és a KPM vizsga között?

KPMvizsga_vagy_MűszakiVizsga

KPM vizsga vagy műszaki vizsga?

A KPM vizsga a Nemzeti Közlekedési Hatóság (rövidítve: NKH) által végzett műszaki vizsga. Az ára fix, személyautó esetén 16.290 Ft. A vizsga az NKH kirendelt műszaki vizsga állomásain történik.

 

 

Mikor a legolcsóbb a drágább...

Igen, kedves olvasónk nem írtuk el a számokat, valóban 16.290 Ft-ba kerül a KPM vizsga. DE, nagyon fontos tudnod, hogy aki a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál vizsgáztat egy KPM vizsga keretében az nem részesül műszaki vizsgát megelőző állapotfelmérésben! Mit is jelent ez?

Ha a hatósági vizsga során bármilyen problémát találnak az autóddal, azonnali rendszámlevétel történikés ki kell fizetned a 16.290 Ft-os vizsgadíjat! Ugye Te is tudod, milyen körülményes és költséges újra forgalomba helyeztetni egy személyautót?

Vannak bizonyos esetek amikor KPM vizsga szükséges, vagyis csak a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál lehet vizsgáztatni.

 

Ilyen esetek, amikor…

KPMvizsgahonosítani szükséges egy külföldről szükséges autót,
KPMvizsgaelső vagy újra forgalomba helyezés történik,
KPMvizsgaát lett alakítva az autó benzin-gáz üzeművé, és ezt még nem jegyezték a forgalmiban,
KPMvizsgaolyan módosítások történtek az autóval, amelyeket csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság jegyezhet fel a forgalmi engedélybe egy KPM vizsga során.

 

Biztos, hogy KPM vizsgára van szükséged?

Nézzük, mi mit tudunk Neked ajánlani...

KPMvizsgaA honlapunkon szereplő összes műszaki vizsga ár már tartalmaz egy előzetes átvizsgálási költséget is. Mit is jelent ez? Azt, hogy a műszaki vizsga előtt teljes körűen átnézik a te autódat, így garantáltan nem veszítheted el a befizetett műszaki vizsga díjat! 

KPMvizsgaAjánlatunk felkeltette érdeklődésedet? Tudtad, hogy országszerte lehetőséged van velünk vizsgáztatni, ezáltal élni a teljes átvizsgálás lehetőségével is? Csak kattints ide és válaszd ki a hozzád legközelebb eső műszaki vizsga állomást!

 

További kérdésed lenne? Tedd fel bátran itt a cikk alatt, és válaszolok rá!

Tartalomhoz tartozó címkék: Műszaki Vizsga Blogbejegyzés
blog comments powered by Disqus